4. EXPO sajam nevladinih organizacija

4. EXPO sajam nevladinih organizacija

Berane, 22. Jun, 2019.godine

O sajmu

4. NVO Expo – Sajam Nevladinih Organizacija je zamišljen kao otvoreni forum namijenjen građanima, nevladinim organizacijama, volonterskim skupinama, studentima univerziteta i učenicima srednjih škola, lokalnim samoupravama, vladinim službenicima, predstavnicima EU i diplomatskih misija te medijima. Sajam je prilika da se poboljša i poveća vidljivost aktivnosti organizacija civilnog društva (OCD) i prikaže njihova uloga u demokratskim procesima.

Također, cilj Sajma je da doprinese poboljšanju imidža i kredibilnosti organizacija civilnog društva u Crnoj Gori. Ovo je četvrti sajam ove vrste koji je u prethodnim godinama okupio hiljade građana i aktivista civilnog društva u Podgorici, Budvi i Bijelom Polju pod motom kao što je Dom različitosti. Ovogodišnji sajam koji će se održati na glavnom gradskom trgu u Beranama okupiće 36 organizacija civilnog društva iz Crne Gore pod motom Duh aktivizma.

rc-expo-008 rc-expo-003 rc-expo-007 rc-expo-006 EXPO sajam nevladinih organizacija rc-expo-004 rc-expo-002 rc-expo-001

Ovaj događaj je jedna od aktivnosti Resursnog centra za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori, koji je zajednički projekat Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i partnera: NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi Horizont iz Ulcinja i Demokratski centar Bjelo Polje. Resursni centar finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave. Opšti cilj Resursnog centra je ojačati organizacije civilnog društva koje aktivno doprinose razvoju participativne demokratije u Crnoj Gori. Dok je specifični cilj poboljšati kapacitete organizacija civilnog društva kako bi bili učinkoviti, odgovorni i nezavisni akteri i doprinijeli stvaranju okruženja koje pogoduje razvoju civilnog društva.